In 2017 behaalde Laura van Hooff (22) haar diploma Communicatie aan FEHT. Anders dan veel van haar studiegenoten besloot zij de master Communication & Information Sciences (CIS) aan Tilburg University te gaan volgen. Laura geeft een kijkje in het leven op de universiteit: 

Afgelopen juli 2017 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Communicatie bij FEHT. Na vier leerzame jaren, talloze projecten, twee stages en een minor werd het tijd de Fontys te verlaten. Op het einde van mijn geslaagde verdediging werd mij verteld dat ik het lokaal nu als ‘communicatie professional’ zou verlaten. En begrijp met niet verkeerd, ik heb heel veel geleerd tijdens mijn HBO, maar ik wist dat het leerproces binnen dit vakgebied voor mij nog niet was afgelopen. Daarom startte ik na die zomer met een universitaire master in Tilburg.

Wat ik vooral zocht in de master was meer kennis over de psychologische en taalkundige kanten van communicatie. Waar je tijdens de Communicatie opleiding bij FEHT voornamelijk leert pakkende campagnes te bedenken en ontwikkelen, krijg je tijdens een master de mogelijkheid om achterliggende theorieën te begrijpen en misschien zelfs te ontwikkelen.

Laura van Hoof afstuderen met vriendinnenLaura afstuderen met vriendinnen

 

 

 

 

 

 

 

 
Naast deze uitdaging moet ik eerlijk bekennen dat ik nog wel een reden had voor mijn keuze door te studeren, namelijk… het studentenleven! Toen ik steeds meer zag en van vrienden hoorde hoe hun werkende leven eruit zag kreeg ik het vrij benauwd van de gedachte daar zelf binnenkort aan te beginnen. Niet meer uitslapen, elke avond moe op de bank, geen gratis middagjes door Nederland reizen en al helemaal geen doordeweekse stapavondjes meer. Al staat na een half jaar colleges nu meneer scriptie weer voor de deur en ik vraag me af hoeveel vrije tijd ik dan nog heb. Toch ben ik nog altijd heel blij met mijn keuze deze master eraan vast te plakken

Vriendinnen die nu aan het afstuderen zijn van hun HBO vragen mij wel eens of ik denk dat een master doen een goed idee voor ze zou zijn. Ik denk dat het voor iedereen, die interesse heeft in het vakgebied, een leuke, interessante en belangrijke toevoeging is. Zonder die interesse wordt het erg lastig je aandacht bij die ellendig lange lessen te houden. Mocht jij nou net een beetje meer verdieping zoeken na je HBO, dan is deze veelzijdige studie CIS aan Tilburg University zeker een aanrader. De verschillende tracks en tientallen keuzevakken zorgen voor de mogelijkheid een heel eigen pakket binnen jouw interesses samen te stellen. Je maakt zelf de keuze voor een specifieke master of juist veel afwisseling. Van taalkunde tot data science, voor ieder wat wils!

Geplaatst in News door Laura van Hooff

26 dec. 2017 15:46:00

Terug naar overzicht
Inschrijven nieuwsbrief