Toen voor mij het laatste jaar van de opleiding Communicatie startte, wist ik nog niet wat ik precies wilde. Werken of doorstuderen? De voorlichtingen over masters en plannen van vriendinnen om door te studeren klonken heel aantrekkelijk. Toch heb ik besloten om te gaan werken.

Na de afstudeerzitting word je uitgezwaaid als concullega, een combinatie van concurrent en collega, van de docenten. Dit vond ik best zwaar klinken toen ze dit op het begin van jaar 4 vertelden. Echter, mijn blik hierop veranderde volledig tijdens mijn afstudeerstage bij Pondres. Hier werd ik stukken zelfstandiger en kreeg ik veel verantwoordelijkheid, wat mij best lekker afging (al zeg ik het zelf). Dit wierp ook zijn vruchten af, namelijk afstuderen met een 8! Ik was klaar voor het échte werk.

Ik ging zelfs al plannen maken om over vijf jaar voor mezelf te beginnen. Dit kan natuurlijk niet zomaar, de nodige ervaring is hiervoor wel een ‘kleine’ pré. Vele motivatiebrieven (een stuk of 15) vlogen de deur uit, waar maar een paar reacties op volgden. Zeer frustrerend! Tot de dag dat ik mijn stagebegeleidster van mijn derdejaars stage bij Breda Actief tegenkwam in de snackbar (jawel mensen, je leest het goed: de snackbar). Zo kwam ik bij mijn huidige functie als communicatiemedewerker bij Breda Actief terecht. Dit werk doe ik met veel plezier en geen dag is hetzelfde. Ik ben verantwoordelijk voor alle teksten die de deur uitgaan, wat ik erg leuk en fijn vind want stukken schrijven en redigeren is altijd al een passie van mij geweest. Daarnaast ben ik soms bij evenementen te vinden om ter plekken de communicatie te verzorgen, help ik stagiaires en de nodige vergaderingen mogen er natuurlijk ook niet aan ontbreken.

Linda aan het werk tijdens de Vrijwilligersmarkt Breda
Ik vind het fijn om de verantwoordelijkheid te hebben over verschillende taken en voor mijn gevoel was ik hier ook klaar voor. Kan jij je hierin niet vinden? Ook prima! Of je nu wilt doorstuderen, kijken wat je echt wilt of nog even wilt wachten met beginnen aan verplichtingen. Geen probleem, doe waar jij je goed bij voelt! Maar uitgeleerd ben ik nooit. Zo wil ik tijdens mijn loopbaan cursussen volgen om up-to-date te blijven en mezelf te ontwikkelen.

Voordat je weer verder gaat surfen op internet, wil ik je nog één tip meegeven: er is geen juiste route na je studie. Neem soms dat risico, ook al ben je er niet zeker van hoe het gaat uitpakken (anders heette het geen risico). Als het fout gaat of anders dan gepland, leer je hier ook weer veel van. Zolang jij er zelf maar achter staat en doet wat voor jou het beste is.

Geplaatst in News door Linda van den Maagdenberg

2 jan. 2018 13:25:00

Terug naar overzicht
Inschrijven nieuwsbrief