Begin jij de voorbereidingen voor het nieuwe studiejaar weken van te voren, of ben jij iemand die de eerste lesweek totaal onvoorbereid het klaslokaal binnenstapt? Iedereen heeft zijn of haar eigen manier, toch zijn er een aantal praktische zaken waar iedereen rekening mee moet houden. Hieronder een overzicht van de belangrijkste voorbereidingen!

TOP week

Het nieuwe schooljaar begint natuurlijk niet met saaie lessen, maar met de altijd leuke TOP week! Tijdens deze feestweek maak je kennis met je medestudenten en Tilburg als studentenstad. Een goed voorbereid schooljaar begint natuurlijk hier, ga jij meedoen?

Inschrijving

Iets minder spannend dan de TOP week, maar zeker niet minder belangrijk is jouw inschrijving. Volg de stappen in Studielink en houd je berichtgeving hier in de gaten. Een vlotte start begint bij een complete inschrijving. Ook kun je alvast een studentenpas aanvragen en de nodige software installeren, bekijk deze link. Daarnaast biedt Fontys een studentenapp aan waarin je je rooster, cijfers en het Fontys Nieuws vindt. Je kunt de app vinden onder de naam Fontys Student.

Rooster en planning

Het studiejaarrooster en de planning voor de introductie kun je alvast bekijken en in je agenda zetten. Een eigen jaarplanning maken met bijvoorbeeld studie-activiteiten, studiereizen, tentamenweken en de vakantieperiodes geven een duidelijk overzicht voor je verdere planning. Wil je bijvoorbeeld een weekje of weekendje weg plannen met vrienden? Dan heb jij alvast inzicht of dat dit handig is met de tentamenweek die op komst is, of juist net is afgesloten.

To buy

Welke spullen heb je nodig? Elke opleiding kent een eigen boekenlijst, deze vind je door jouw opleiding en studiejaar in te vullen bij Studystore, hier krijg je een automatisch overzicht van de nodige literatuur. Verder zijn spullen zoals een agenda, notitieblok en pennen vaak handig, anderen vervangen dit offline schrijfmateriaal graag met hun laptop, dat kan natuurlijk ook! Als hbo student is het sowieso handig m een laptop te hebben of aan te schaffen. Verdiep je ook eens in welk model het beste van pas komt, welke omvang is handig om dagelijks mee naar school te sleuren, en welke laptop kan jouw grafische verwerkingen via de verschillende Adobe programma’s het beste aan? Hiervoor zijn ook een aantal IMacs beschikbaar op de campus, toch is het fijn de Adobe programma’s thuis te kunnen gebruiken.

Houd voor aanvang van je eerste lesweek goed je mailbox in de gaten voor roosterwijzigingen en updates. Alvast veel succes, maar nu eerst: veel plezier tijdens de TOP week 2018!

Geplaatst in News door Fontys

1 aug. 2018 11:14:42

Terug naar overzicht
Inschrijven nieuwsbrief