Docenten Coen Luijten en Joris van Dooren, ook wel bekend als het duo van Fack TV, publiceren binnenkort hun eerste eigen boek: Creativity Works! Deze nieuwe uitgave verbindt creatieve vaardigheden met  creatieve proces.  1 Oktober verschijnt het boek in het Engels wereldwijd op de markt.

Coen en Joris bedachten dit boek te gaan schrijven omdat zij zelf een goed boek over creativiteit misten. Joris: "Er zijn heel veel interessante boeken over creativiteit te koop, maar ze omvatten eigenlijk nooit zowel de vaardigheden als het proces. Daarnaast wilden we graag onze eigen ervaringen met het aanleren en toepassen van creativiteitsdelen met iedereen die dat interessant vindt."

En waarom is creativiteit dan zo’n urgent en actueel onderwerp? Coen: "Met de huidige robotisering wordt het steeds lastiger om ‘nodig’ te blijven als mens, en creativiteit is een factor waarop we ons kunnen onderscheiden van computers. Daarom zijn er hulpstukken nodig die je vertellen wat creativiteit is, hoe je het toepast en hoe je dit kunt trainen."

"UNCHAIN your creativity, BEAT the robot and WORK happily ever after"

Creativiteit is een breed begrip en iedereen bezit creatieve talenten. Creativity Works! is een handvat voor mensen die creatiever willen worden. Waar Coen met dit boek zijn literaire debuut maakt, is Joris al enige tijd bekend als auteur. Zijn boek Geplatzerwaseld! (2009) is een verzameling van 21 wielrenner columns en werd genomineerd voor de Prijs van de Magie van het Boek en de Nico Scheepmaker trofee.

Overigens  is docent Martin Westbeek een gerespecteerd auteur. In 2014 publiceerde hij samen met collega’s het boek Copy & Concept dat uitleg geeft over de verschillende fases in het creatieve (schrijf)proces. 

Geplaatst in News door Coen Luijten & Joris van Dooren

7 mrt. 2018 12:11:10

Terug naar overzicht
Inschrijven nieuwsbrief