Geld

‘Oeh Communicatie! Dat zou ik ook wel willen studeren!’. Je hoort het steeds vaker, jongeren die praten over studeren alsof het een onbereikbare droom is. Door en voor deze twijfelaars wordt het collegegeld voor eerstejaars studenten vanaf komend collegejaar gehalveerd!

Om twijfelaars aan te zetten tot studeren, komt de overheid met een nieuwe regeling. Vanaf het studiejaar 2018-2019 wordt het collegegeld voor eerstejaarsstudenten gehalveerd. Het kabinet hoopt dat door de halvering minder aankomende studenten terugschrikken voor de kosten die ze moeten maken. Goed nieuws dus voor onze aankomende eerstejaars! Lijkt onze opleiding jou ook zo vet, laat die financiële drempel genaamd ‘collegegeld’ je dan niet in de weg staan jouw studiedroom te vervullen.

Naast deze nieuwe regeling, zijn er ook maatregelen die je zelf kunt treffen om je studieschuld te beperken. Zo helpt het een begroting te maken om te bepalen hoeveel lening je nu daadwerkelijk nodig hebt. Spreek met jezelf bijvoorbeeld een wekelijks geldbedrag af wat je uit kunt geven aan vrijetijdsbesteding, of kies misschien toch voor die net wat goedkopere kamer van 10m2 in plaats van dat tweekamerappartement. Ook scheelt het een hele hoop iets te doen wat je leuk vindt en de studie tijdig af te ronden. Lees je dus goed in, bezoek veel opendagen en vergroot je kans op de juiste studiekeuze. Hoe sneller jij je studie afrondt, des te eerder je klaar bent en minder lening je nodig hebt.

Wil jij zeker weten of je in aanmerking komt voor die 50% korting? Check de voorwaarden op Rijksoverheid.nl.

Geplaatst in News door Fontys

7 feb. 2018 18:10:24

Terug naar overzicht
Inschrijven nieuwsbrief