De deadline om je in te schrijven voor onze opleiding nadert. Twijfel jij nog over je studiekeuze? Lees hier meer over de ervaringen van een van onze derdejaars studenten Lieke Verspeek. 

“Ik hoop straks een baan te vinden waarin ik zowel mijn creatieve als communicatieve kant kwijt kan.”

“Toen ik mijn opleiding aan het Sint Lucas in Boxtel had afgerond wilde ik heel graag verder studeren. Een van mijn docenten wees mij toen op de opleiding Communicatie. Na het bezoeken van de open dagen besloot ik dat de opleiding van Fontys Economische Hogeschool Tilburg het beste bij mij paste.

Kleinschalig onderwijs

Ik vond het vooral fijn dat het gebouw niet zo groot is, en dat de opleiding zelf kleinschalig is. Iedereen kent elkaar. Tijdens de open dag merkte ik dit vooral tijdens mijn gesprekken met docenten en studenten. Nu ik hier studeer blijkt het ook écht zo te werken: er zijn maar een paar klassen per studiejaar en je hebt vier jaar lang dezelfde studieloopbaanbegeleider. Elke docent weet wie jij bent.

Afwisseling in les vormen is erg fijn

Qua studie spreekt vooral de mix tussen creativiteit en de meer schriftelijke kant van het communicatie vak mij erg aan. Je mag zelf kiezen welke manier van studeren het beste bij je past. In mijn geval is dat een mix van het volgen van hoorcolleges, coaching in groepsverband (5 personen) en af en toe een klassikale les. Bij de opleiding communicatie werk je voor echte opdrachtgevers, hierbij kan je alle theorie die je geleerd hebt in de praktijk toepassen. Die afwisseling en vrijheid vind ik super fijn.

Specialisatie Graphic Design

Ik volg nu de minor Graphic Design. Dit is een Engelstalige specialisatie die een half jaar duurt. Heel erg leuk. Hiervoor heb ik stage gelopen bij een reclamebureau. Daar kon ik zowel mijn creatieve kennis en vaardigheden als mijn communicatiekennis kwijt. Super tof.

Toekomstdroom

Ik hoop na deze studie een baan te vinden waarin ik beide opleidingen kan gebruiken. Ik denk dat dit door de studie Communicatie wel mogelijk kan worden. Ik krijg hier tenslotte alle vrijheid om mijn eigen toekomst vorm te geven!”

Ben jij al overtuigd? Schrijf je dan nu in!

Geplaatst in News door Lieke Verspeek

23 apr. 2018 11:20:14

Terug naar overzicht
Inschrijven nieuwsbrief