Vanaf eind januari ben ik bezig met de pre-master Communication and Information Sciences aan Tilburg University. Ik volg deze pre-master in plaats van een minor. Gedurende mijn hbo-opleiding werd het me steeds duidelijker dat ik hierna nog naar de universiteit wilde. Daarom bezocht ik vorig jaar in maart de open avond voor de pre-master en aansluitende masters. Na deze avond twijfelde ik niet meer: hier kom ik zeker nog een keer terug!

Van tevoren is mij heel vaak verteld dat je wel écht gemotiveerd moet zijn als je deze pre-master wilt gaan volgen. “Je hebt echt geen sociaal leven” werd me gezegd. Dit maakte me natuurlijk wel een beetje bang. Daarom heb ik voordat ik de keuze maakte, aan een aantal mensen gevraagd wat hun ervaring was tijdens de pre-master. Ik heb echter nooit getwijfeld aan mijn keuze. Als ik mijn doel voor ogen blijf houden (master) hoop ik door deze pre-master heen te komen!

In het begin kwam er zoveel op me af. Vanaf dag 1 wordt er al heel erg veel van je verwacht. Zo heb ik bijvoorbeeld elke week een toets van 10 minuten, maar waar je wel veel voor moet leren. Het is nu allemaal nog een beetje uitzoeken hoe ik alles het beste aan kan pakken, maar samen met mijn klasgenoten kom ik er wel uit. Iedereen zit in “hetzelfde schuitje”, dus we helpen elkaar zoveel mogelijk!

Ik moet eerlijk toegeven dat ik in deze 5 weken al ontzettend veel heb geleerd. Ook denk ik dat het me heel erg veel steun gaat geven bij het afstuderen in het vierde jaar van Communicatie. De pre-master is namelijk puur gericht op het doen van onderzoek, en laat dat in de afstudeerfase nu net centraal staan. Ik ben benieuwd wat me de komende weken te wachten staat, al ben ik stiekem toch ook wel blij als deze drukke periode erop zit ;)

Geplaatst in News door Sanne Huijbregts

5 mrt. 2018 14:57:53

Terug naar overzicht
Inschrijven nieuwsbrief