Toelatingseisen

Na de middelbare school kan je bijna met elk profiel meteen aan de slag bij onze opleiding. Lees hier wat de exacte toelatingseisen voor onze opleiding zijn! 

Verkort traject voor vwo-leerlingen

Ben je in het bezit van een vwo-diploma? Dan kun je de opleiding in drie jaar afronden. Je start samen met andere vwo-studenten in een klas in het tweede jaar van de opleiding. Tijdens dit jaar volg je alle vakken uit jaar twee en je sluit via extra opdrachten een aantal vakken en een project uit jaar 1 af. Je staat er niet alleen voor want je krijgt begeleiding van betrokken docenten.

Kan je in het verkorte traject instromen? Kies bij het aanmelden in Studielink voor de optie 'start in 1e jaar: ja'. We plaatsen alle studenten met een vwo diploma automatisch in dit verkort traject. Wil je dit absoluut niet? Stuur dan een e-mail naar FEHT@fontys.nl.

Heb je jaar 2 en je propedeuse behaald? Dan stroom je door naar jaar 3 (en daarna jaar 4) van de opleiding. Zo rond je de studie dus binnen drie jaar af.

Twijfel je nog? Neem dan contact met ons op via hetzelfde e-mailadres of bel 08850 77222.

Welke vooropleiding heb ik nodig om aan deze studie te beginnen?

Mbo
Met een mbo-diploma (niveau 4) heb je toegang tot het eerste jaar van de opleiding. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via FEHT@fontys.nl of telefonisch op 08850 77222.

Buitenlands diploma
Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat deze aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen.

Niet de juiste vooropleiding?
Informeer eerst bij Fontys Economische Hogeschool Tilburg naar de mogelijkheden via FEHT@fontys.nl of telefonisch op
08850 77222. Heb je niet de juiste vooropleiding, dan is het mogelijk om een toelatingsonderzoek te doen. Voorwaarde is wel dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start. Vraag via FEHT@fontys.nl informatie over de aanvullende instituutsprocedure.

Studiekeuzecheck

Iedere nieuwe student krijgt na aanmelding een uitnodiging voor een online studiekeuzecheck.

Studiekosten

De studiekosten bestaan uit verschillende kosten.

Collegegeld
In het hoger onderwijs betaal je jaarlijks collegegeld voor het volgen van een opleiding. De collegegeldtarieven kunnen variëren afhankelijk van factoren als nationaliteit, eventueel eerder behaalde graad en opleiding die je wilt gaan volgen of al volgt. Wil je precies weten hoeveel je moet betalen aan collegegeld voor deze opleiding? Ga dan naar de collegegeldmeter. Of klik hier op collegegeld om meer te weten te komen over regelingen en incassos.

Bijkomende kosten
Naast de kosten voor collegegeld, moet je ook rekening houden met andere kosten zoals voor de introductiedagen, boeken, readers of laptop en excursies. Deze kosten kunnen verschillen. Zo kan je boeken lenen in de bieb, tweedehands bestellen of nieuwe kopen.

Studiefinanciering
Als je studeert aan een voltijdopleiding en je voldoet aan bepaalde voorwaarden, dan heb je recht op studiefinanciering (in de vorm van een lening) en een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart. Voor meer informatie en de precieze voorwaarden kijk je op www.duo.nl.

Intakeopdracht


Intakeopdracht HBO opleiding Communicatie Tilburg

Kenmerken opleiding


Kenmerken opleiding Communicatie Tilburg

Inschrijven nieuwsbrief