Docenten

Leer de docenten kennen! Wat zijn hun eigenaardigheden en specialismes?
 • Kris Tan
  Kris Tan

  Kris, grafisch ontwerper, docent, studentbegeleider, reiziger, levensgenieter en amateurkok en -bakker. Ze studeerde af in 2012 aan de Kunstacademie in Arnhem als grafisch ontwerper en heeft in 2015 haar master in Special Educational Needs behaald. Op Fontys geeft ze les in creatieve vakken, begeleidt ze studenten en bemoeit ze zich met een hoop andere onderwijs gerelateerde zaken. In haar vrije tijd is ze niet vaak in Nederland te vinden, want reizen is een van haar favoriete bezigheden. Is ze wel in Nederland? Dan is Kris te vinden achter haar Macbook of schetsblok om mooie dingen te ontwerpen, staat ze in de keuken om te bakken of koken of is ze aan het schrijven en fotograferen voor haar foodblog.
  Specialismes: Coaching, Concepting, Publishing, Grafisch Ontwerp, Typografie.

  Meer informatie?
 • Berend Jan Verheijen
  Berend Jan Verheijen

  Berend Jan heeft communicatie gestudeerd bij Fontys in Tilburg. En toch is hij best goed terechtgekomen. Zo ging hij tijdens zijn studie werken bij zoekmachine ilse.nl (vraag maar aan je ouders) waar hij uiteindelijk hoofdredacteur werd van de toentertijd best bezochte website van Nederland. Daarna ging hij aan de slag als Hoofd Nieuwe Media bij BNN, waar hij zijn best deed om de jongerenomroep crossmediaal te laten werken. Mede onder zijn leiding zagen websites en apps van titels als De Lama’s, de Nationale IQ-test, 101Barz, BNN.nl, Over Mijn Lijk, De Grote Donorshow en Spuiten & Slikken het levenslicht. Na 9 jaar Hilversum keerde hij terug naar Brabant om les te geven op FEHT. Downloadt, streamt en kijkt alles wat los en vast zit op het interweb.
  Specialisme: Crossmedia Concepting, Design Thinking, Bloggen, Online Marketing, Online Branding, Media.

  Meer informatie?
 • Coen Luijten
  Coen Luijten

  Coen Luijten werkte lang voor Fortis en Rabobank. Maar gelukkig heeft hij meer verstand van reclame en creativiteit. Als mensenmens is hij bovendien gefascineerd door motivatie van mensen en psychologie. Lijkt stiekem een beetje op zijn hond, een enthousiaste en speelse labrador. Reizen maken, zoveel mogelijk per jaar, is zijn grootste hobby. Hij heeft er zelfs een speciale landkaart voor gekocht om overal vol trots prikkertjes in te kunnen zetten. Wil je Coen echt los zien gaan? Nou, zet hem op een net besneeuwde berg, geef hem een paar ski’s en je weet niet wat je ziet. Verder is Coen best wel kritisch en wil hij graag dingen anders en beter doen.
  Specialismes: Creativiteit, Online Branding, Copy & Concept, Coaching.

  Meer informatie?
 • Dewi de Hoon
  Dewi de Hoon

  Dewi noemt zichzelf liever een plaatjesmaker dan een praatjesmaker. Studeerde grafische vormgeving en media design, later werden daar nog een studie communicatie en een onderwijsmaster aan toegevoegd. Werkte als zzp’er in verschillende branches en functies, maar wilde uiteindelijk toch wel ‘juffie’ worden. En als ze het allemaal opnieuw mocht doen zou ze misschien wel kiezen voor de modevakschool. Houdt er buiten Fontys nog wat ‘linkse hobby’s’ op na, zoals bestuurslid van een politieke partij en vrijwilliger bij scouting. De ene dag spot je haar op high heels in de gangen bij FEHT, de andere dag met kistjes in het bos. Lekker contrast. Dewi hoopt ooit de rust te vinden en een echte levensgenieter te worden, maar is voorlopig te druk met Facebook, Pinterest, bloggen, appen, ontwerpen… met alles eigenlijk.
  Specialismes: Corporate communicatie, Overheid & Politieke communicatie, Online publishing, Graphic design.

  Meer informatie?
 • Esther van Ballegooijen
  Esther van Ballegooijen

  Esther goochelt graag met cijfers. Ze studeerde Bedrijfseconomie en Algemene economie aan de lerarenopleiding. Begon daarna als eerstegraadsdocent op het voorgezet onderwijs, maar maakte al snel de overstap naar het HBO. Heeft alle niveaus van het onderwijs gezien, van vmbo tot aan HBO. Is streng, doch rechtvaardig. Hoopt dat haar kinderen ooit net zo goed luisteren als haar studenten. Zegt zelf dat ze volledig te vertrouwen is. Maar goed ook, want is naast docent ook vertrouwenspersoon op onze Hogeschool. Altijd in voor een praatje dus!
  Specialismes: Omgevingsanalyse, Business model Canvas, ROI (Return on investment), Finance.

  Meer informatie?
 • Jasper Muilman
  Jasper Muilman

  Jasper is een echte familyman. In de weekends is hij een van die roeptoeters langs de sportvelden, in de vakanties zoekt hij met zijn gezin de winterse bestemmingen op. Hij studeerde PR & Voorlichting en volgde wat moderne vreemde talen on the side. Jasper schrijft graag over wat hem bezighoudt en geen nieuwsbericht ontsnapt aan zijn aandacht. Hij deed in het bedrijfsleven en bij de overheid veel ervaring op met corporate communicatie. Bij gemeente Tilburg en provincie Noord-Brabant hield hij zich bezig met burgerparticipatie. Daarna schreef hij bij Rabobank en zorgverzekeraar VGZ plannen over duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Vroeger wilde hij trouwens acteur worden, stiekem eigenlijk nog steeds. Zijn podiumkunsten zijn af en toe te zien bij een improvisatietheaterclub en als trainingsacteur bij Fontys.
  Specialismes: Corporate communicatie, Interne communicatie, Marketingcommunicatie, (journalistiek) schrijven, Gesprekstechnieken, MVO, Citymarketing.

  Meer informatie?
 • Joep Peeters
  Joep Peeters

  Joep studeerde Marketing en Imagineering en is daarna aan de slag gegaan in de FMCG (Fast Moving Consumer Goods). Na 6 jaar in het werkveld bij o.a. Pepsico en IKEA is hij overgestapt naar het onderwijs. En daar heeft hij geen seconde spijt van gehad! Naast het lesgeven in marketing is hij graag bezig met de ontwikkeling van het onderwijs en de studiereis naar Azië in semester 3. In zijn vrije tijd geniet hij graag van een mooie reis, duiken en een goede film. Hoewel hij daar nu, als kersverse papa, wat minder tijd voor heeft.
  Specialismes: Marketing, Consumentengedrag, Citymarketing, Imagineering, Coaching, Business Model Canvas.

  Meer informatie?
 • Joris van Dooren
  Joris van Dooren

  Joris, van huis uit wielrenner, besloot na tien jaar als communicatiespecialist voor vooraanstaande merken gewerkt te hebben, iets heel anders te gaan doen. Tegenwoordig is hij dan ook docent communicatie en creativiteit. Als echte innovator doet hij daarbij zelden twee keer hetzelfde. Joris heeft zijn sporen verdiend als conceptontwikkelaar, fotograaf en auteur. Zijn boek Geplatzerwaseld! (2009) werd genomineerd voor de Prijs van de Magie van het Boek en de Nico Scheepmaker trofee. In 2013 won hij samen met Coen Luijten de Fontys Onderwijsprijs voor de door hen ontwikkelde Fehtex Day Creativity Game. Merken bouwen vindt hij te gek. Maar waar Joris echt voor leeft: mensen inspireren om creatiever, nieuwsgieriger en kritischer te zijn. En voor het kijken naar de bergetappes in de Tour de France natuurlijk.
  Specialismes: Creativiteit, Concepting, Branding, Reclame, Copywriting, Interne communicatie, Interculturele communicatie.

  Meer informatie?
 • Linda van Loon
  Linda van Loon

  Linda studeerde Psychologie en is daarna aan de slag gegaan als onderzoeker. Na enkele jaren heeft ze de wondere wereld van de wetenschap verlaten om meer praktisch bezig te zijn als HBO-docent. Ze wordt erg onrustig als er geen reisje op het programma staat, maar als ze in Nederland een dansje waagt op een festival is ze ook in haar element. Ondanks dat ze van lekker eten houdt, kun je haar bijna nergens voor wakker maken. Behalve de sushi van Zaowang in Antwerpen, die is wel héél lekker.
  Specialismes: Onderzoek, (Media) Psychologie, Coaching.

  Meer informatie?
 • Lonneke Hoogveldt
  Lonneke Hoogveldt

  Lonneke Hoogveldt studeerde Nederlands en geschiedenis aan de lerarenopleiding, en gaf (heel kort) les op een middelbare school. Al snel maakte ze een overstap naar de wereld van ICT, en gaf jarenlang computertrainingen, aan een zeer divers publiek. Vervolgens ging ze werken bij Fontys als docent. Haar hart ligt namelijk bij onderwijs. En ook bij zelf leren. Vandaar dat ze weer terugging naar de schoolbanken en vorig jaar haar master Leren & Innoveren in de wacht sleepte! In haar vrije tijd doet ze overigens iets heel anders. Dan zie je haar met haar bijenkap op, als imker in de weer met haar bijen.
  Specialismes: Photoshop, Spelling, Omgevingsanalyse, Business Model Canvas.

  Meer informatie?
 • Lotte van der Straten
  Lotte van der Straten

  Lotte van der Straten is home made. Ze studeerde namelijk in 2011 af aan onze eigen opleiding. Maakte daarna een paar jaar dikke reclames voor bier, bier en bier bij AB Inbev. Miste ons zo dat ze terugkwam. Gezellig! Volgt nog steeds elke dag haar nieuwsgierigheid, wat haar steeds in onverwachte situaties brengt. Waar ze weer van leert en zo! Vindt mensen leuk en geeft dus les in mensen en marketing: consumentengedrag, mediapsychologie en dat soort ingewikkelde dingen. Doet ze leuk hoor! Is verslaafd aan het nieuws lezen via Blende, reclames uitpluizen en een potje boksen op zijn tijd. En hadden we al verteld dat ze master is in zowel coaching, als iets met management, culture and change? Nou, dat dus ook!
  Specialismes: Consumentengedrag, Mediapsychologie, Ethiek, Communicatietheorie, Coaching.  

  Meer informatie?
 • Louise Pross
  Louise Pross

  Louise studeerde Engelse Taal en Cultuur gevolgd door een Master in Literary Theory aan de Universiteit Utrecht. En ja het is echt waar hoor dat reizen in je bloed gaat zitten want meteen na haar studie keerde ze terug naar het Azië waar ze deels opgroeide om ervaring op te doen in verschillende organisaties. Taal is altijd wel een grote passie gebleven. Dus naast Engels kunnen studenten bij haar in de klas bijvoorbeeld ook leren hoe ze in het Japans sushi moeten bestellen, Oishi Desu! Lekker dynamisch is het wel want Louise zit zelden stil en als grote fan van reizen, Shakespeare en Krav Maga heeft ze nooit een tekort aan bijzondere anekdotes.
  Specialismes: Engels, Interculturele Communicatie.

  Meer informatie?
 • Maike Simon
  Maike Simon

  Maike is niet voor een gat te vangen. Ze studeerde Modemanagement, Journalistiek en Amerikaanse Politiek. Zwoegde met radioset voor ex-PvdA-voorman Wouter Bos en tikte stukkies over de verkiezing van Mr. Obama himself vanuit Washington en New York. Als journaliste reisde ze soms heel ver weg voor Elsevier en andere bladen, maar bleef ook lekker in Brabant voor het Brabants Dagblad. Danst trouwens net zo elegant als haar blonde krullen en heeft een serieus probleem met stil zijn, euh… zitten. Maike is nog nooit door ook maar iemand gesignaleerd zonder haar “iPhoney”. Digitale media is nu eigenlijk best wel Maike’s dingetje.
  Specialismes: Online Publishing, Creatief schrijven, Graphic Design, Amerikaanse Politiek.

  Meer informatie?
 • Marlijn Mikkers
  Marlijn Mikkers

  “Ik ga nooit het onderwijs in!” riep Marlijn Mikkers vroeger tegen haar onderwijzersfamilie. Die voorspelling is niet uitgekomen… en gelukkig maar. Ze krijgt namelijk volop energie van het prikkelen van haar studenten door innovatief onderwijs en persoonlijke begeleiding. Marlijn gebruikt daarbij haar ervaringen uit het werkveld. Na het behalen van de Master Communicatie- en informatiewetenschappen heeft ze als trainer-adviseur gewerkt bij een communicatietraining- en adviesbureau. Hier hield ze zich bezig met de vraag hoe je via communicatie je corporate imago beïnvloedt. En die vraag is ook als docent een van haar favoriete onderwerpen. Als ze niet werkt, geniet ze met man, kind en kat van het stadse leven in Utrecht.
  Specialismes: Corporate Communicatie, Communicatievaardigheden (schrijven, gesprekken voeren, presenteren), Interculturele Communicatie, Overheidscommunicatie.

  Meer informatie?
 • Marlinde Caspers
  Marlinde Caspers

  Marlinde Caspers is een echte beelddenker. Geef haar een paar woorden en op welke manier dan ook weet Marlinde het altijd visueel te maken. Daarom was de keuze voor Sint Lucas al gemaakt toen ze in groep 8 zat. Na het Sint Lucas volgde ze de Bachelor studie Contemporary Lens Media aan de University of Lincoln(UK), waar ze met een First-class honours afstudeerde. Ze is gaan werken als assistent fotograaf bij Govert de Roos en ondertussen was ze ook bezig met haar freelance bedrijf in fotografie en graphic design. Fotograferen en vormgeven maken haar gelukkig en ze is daarom regelmatig bezig met allerlei projecten. Maar dat is niet het enige; ze wil vooral samen mooie dingen maken maar dan wel met een betekenis. Ze vindt het fantastisch om te zien hoe studenten boven zichzelf uitstijgen in het vakgebied maar ook op persoonlijk vlak en daar wil ze graag zo veel mogelijk voor betekenen.
  Specialismes: Fotografie, Graphic design, Video, Concepting, Online publishing.

  Meer informatie?
 • Martin Westbeek
  Martin Westbeek

  Martin Westbeek studeerde Nederlands en Media Innovation, heeft veel reclameteksten geschreven en is co-auteur van een studieboek over conceptontwikkeling en copywriting. Geeft met veel plezier colleges reclame, ook in het Engels, en staat ook altijd vooraan om taalkundige adviezen te geven. Gevraagd maar minstens zo vaak ongevraagd. Is verder gek op muziek, houdt van koken en is ’s zomers en ’s winters buiten schooltijd liefst in de buurt van water: als zeiler, vliegvisser en schaatser. Quote: only dead fish go with the flow.
  Specialismes: Marketingcommunicatie, Global advertising, Conceptontwikkeling, Copywriting, Schrijfvaardigheid.

  Meer informatie?
 • Thijs Laboyrie
  Thijs Laboyrie

  Thijs begon zijn carrière in de communicatie als rondleider bij The Heineken Experience in Amsterdam. Maakte na het voltooien van zijn studie Nederland Recht de overstap naar het Gooise matras waar hij meewerkte aan TV-programma’s als 'Wordt Vervolgd' en 'Groen&Grondig', maar vooral bezig was met multimedia projecten bij grote verandertrajecten voor KLM, Akzo en Philips. Was zijn laatste jaar in Hilversum hoofdredacteur van drie actualiteitenprogramma’s voor NPS Minderheden, waarna hij samen met zijn broer een eigen communicatieadviesbureau in Amsterdam begon. Daarin was hij veelzijdig actief: event- en congresorganisator, AV-producent, regisseur, redacteur, verandermanager, gespreksleider bij congressen/ seminars, trainer & coach voor o.a. Unilever, Rijkswaterstaat, Shell en diverse gemeenten en onderwijsinstellingen. Begon in 2006 bij FEHT als parttime docent Communicatie, maar dat beviel zo goed dat hij sinds 2013 fulltime docent is. Zijn motto is "Alles kan, behalve bij jezelf op schoot zitten!"
  Specialisme: Videoproductie, presentatietechnieken, interne communicatie.

  Meer informatie?
 • Yvonne Huitema
  Yvonne Huitema

  Yvonne studeerde Taalbeheersing/Communicatiekunde aan de rijksuniversiteit Utrecht en is gepokt en gemazeld in het communicatievak. Verdiende haar sporen als communicatieadviseur in het bedrijfsleven en bij diverse overheden stond ze haar mannetje in een politieke omgeving. Ze houdt graag contact met de buiten-wereld en voelt zich als een vis in de vijver zodra ze een merk aan de haak slaat als opdrachtgever voor een semester. Ook neemt ze graag een bus vol studenten mee om de communicatie te proeven van grote bedrijven. “Niets is mooier dan studenten te zien groeien in hun rol als communicatie-professional”. Haar motto: Wees nieuwsgierig, verdiep je in bedrijven en je zult zien dat ze jou als communicatiegoeroe vertrouwen schenken”. Oh ja, ook toert ze graag rond in haar Fiatje 500, met haar gezin en hond!
  Specialismes: Corporate Communicatie, Overheidscommunicatie, Journalistiek schrijven, Toegepaste communicatie.

  Meer informatie?